Wij werken sociaal

Tot de volledige bescherming van de mens behoort ook de veiligheid van zijn sociale omgeving: dat is wat we mogelijk maken voor onze medewerkers en wat we vragen van onze zakelijke partners. Bovendien engageren we ons overal op de wereld voor mensen in nood.

De sociale standaard van de uvex group

Als een van de wereldmarktleiders voor de ontwikkeling, productie en distributie van persoonlijke beschermingsmiddelen heeft uvex sinds de oprichting in 1926 fundamentele ethische principes in haar bedrijfsbeleid opgenomen en dienovereenkomstige procedures voor het zakelijk verkeer ingebouwd. Hetzelfde engagement verwachten wij van al onze zakelijke partners. 'Protecting people' legt ons verplichtingen op ten aanzien van onze klanten en hun medewerkers, maar ook ten aanzien van onze eigen medewerkers en die van onze zakelijke partners.  

Het behoort tot het bedrijfsbeleid van uvex, alleen samen te werken met bedrijven die de elementaire mensenrechten en de vrijheid van hun medewerkers bij de uitvoering van hun taken respecteren. Tegen deze achtergrond heeft de uvex group een catalogus met zeven centrale eisen opgesteld, die moet worden gebruikt door onze zakelijke partners. Deze sociale standaard is gebaseerd op de bepalingen van de International Labour Organization ILO, die de basis vormen voor alle erkende sociale standaarden, zoals Social Accountability SA 8000.

Sociaal engagement van de RAINER WINTER STIFTUNG

De RAINER WINTER STIFTUNG is een openbare stichting met rechtspersoonlijkheid, gevestigd in Fürth. De stichting werd in 1980 opgericht door Rainer Winter, vennoot en president van UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG. "Ik heb mijzelf tot taak gesteld, behoeftige, zieke en gehandicapte kinderen overal ter wereld snel en onbureaucratisch te helpen", aldus Rainer Winter.

Sinds de oprichting 30 jaar geleden, is al 1,6 miljoen euro naar tal van regionale en internationale projecten gegaan. Hierbij werkt de RAINER WINTER STIFTUNG ook samen met andere organisaties en doet ze eenmalige donaties naar aanleiding van bijzondere gebeurtenissen – zoals bij rampen en hongersnood – om behoeftige kinderen onmiddellijk te ondersteunen, of neemt ze het peetschap op zich. Voorbeelden zijn de aardbeving in Haïti, de tsunami in Azië en de aanslagen van 11 september 2001 in New York.

De bijzondere aandacht van de stichting en haar oprichter gaat echter uit naar projecten in Duitsland en vooral in de regio Neurenberg-Fürth: ondersteund worden onder andere de bureaus voor jeugdzorg en kleuterscholen in de stad en het bestuursdistrict Fürth, het kindersanatorium St. Michael, het Zentrum Aktiver Bürger, Verein 1-2-3 e.V. (preventie van verslaving en geweld in de hogere klassen van het basisonderwijs) en de Stadtmission Nürnberg. Een ander zwaartepunt is de samenwerking met het Christlichen Jugenddorfwerk Deutschland (CJD).

Ondersteuning van VISION FOR THE WORLD e.V.

Wereldwijd lijden 45 miljoen mensen aan blindheid; 90 procent daarvan leeft in de derde wereld. Daardoor lopen mensen in ontwikkelingslanden een tienmaal hoger risico om blind te worden dan mensen in industrielanden. 80 procent van alle gevallen van blindheid is echter vermijdbaar!

Het blind worden van mensen in de derde wereld te voorkomen of te genezen en het risico van blind worden permanent te verkleinen, is het doel van de in 2002 opgerichte vereniging Vision for the World e.V. De leden willen met hun engagement hun sociale verantwoordelijkheid nemen en hun ervaring, hun kennis en hun netwerken beschikbaar stellen, vooral met het doel de ooggeneeskunde in de landen van de derde wereld te bevorderen. Bij de keuze van haar projecten werkt Vision for the World e.V. samen met erkende en ervaren organisaties, zoals de Christoffel-Blindenmission.

De uvex safety group, waarvan de wortels en het succes als wereldmarktleider in oogbescherming onlosmakelijk zijn verbonden met het beschermen van het gezichtsvermogen, is permanent betrokken bij Vision for the World e.V. en ondersteunt als partner het werk en de projecten in de derde wereld. Bijzondere aandacht daarbij heeft het genezen van cataract, oftewel het geleidelijk vertroebelen van de lens dat kan uitmonden in volledige blindheid. Deze oogaandoening, ook bekend als grijze staar, wordt onder meer verergerd door langdurige, sterke blootstelling van het oog aan schadelijke uv-straling.

Delen Afdrukken
uvex
SAFETY