Orthopedische oplossingen

Als u of uw medewerkers geen conventionele veiligheidsschoenen kan/kunnen dragen – bijvoorbeeld vanwege zeer brede voeten of ziekten zoals diabetes – bent u geholpen met onze orthopedische schoenaanpassingen en comfort-inlegzolen.

Voetproblemen behoren tot de beschavingsziekten en voor medewerkers die eraan lijden is het vaak onmogelijk om conventionele veiligheidsschoenen te dragen. Sinds de herziening van DGUV-regel 112-191 mogen er echter geen eigen inlegzolen meer worden gedragen in veiligheidsschoenen. In plaats daarvan moet de werkgever ervoor zorgen dat er orthopedische veiligheidsschoenen beschikbaar zijn.

In heel Duitsland werken onze orthopedische schoenmakers en gecertificeerde uvex medicare systeemaanbieders aan passende oplossingen voor ons bestaande voetbeschermingsassortiment. Voor u betekent dat: snelle toegang tot contactpersonen in heel Duitsland en een uniforme stijl bij de veiligheidsschoenen die in uw bedrijf worden gebruikt. Al onze oplossingen hebben een typeonderzoek ondergaan, ofwel door het Prüf- und Forschungsinstitut Pirmasens e.V. of door de TÜV Rheinland.

Orthopedische schoenaanpassingen (d.w.z.: veranderingen aan de buitenzool van uvex veiligheidsschoenen) omvatten:

  • Schoenverhoging maximaal 3 cm
  • Zoolrol
  • Vlinderrol
  • Verhoging binnen- of buitenrand

Ter aanvulling of als alternatief bieden we bovendien orthopedisch individueel aangepaste comfort-inlegzolen aan.

Let op!

Onze orthopedische uvex schoenaanpassingen en onze comfort-inlegzolen zijn alleen gecertificeerd bij de meeste uvex veiligheidsschoenen. Ter vermijding van gezondheidsrisico's is het absoluut noodzakelijk de juiste veiligheidsschoen bij het product te kiezen.

Onze voor orthopedische aanpassingen gecertificeerde veiligheidsschoenen zijn gebaseerd op de beproefde uvex technologieën. Geschikte modellen herkent u aan het uvex medicare symbool.

Zo komt u snel bij de perfect passende veiligheidsschoen uit:

Als betrokkene resp. als drager: neem contact op met uw werkgever.

Als werkgever: neem via onze dealerzoekfunctie contact op met een van onze orthopedische systeempartners, neem rechtstreeks contact met ons op of ga in gesprek met uw verantwoordelijke uvex systeemadviseur.

Als orthopedische specialist: u kunt de door uvex gecertificeerde materialen voor comfort-inlegzolen en orthopedische schoenaanpassingen voor veiligheidsschoenen rechtstreeks betrekken. U kunt zich ook aansluiten bij het uvex netwerk van systeempartners. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Vragen over orthopedische oplossingen?

Peter Meyer
Sales and Marketing Director BeNeLux

Telefoon: 0032 472 346 306

Foto's: